🎥 | Fenerbahce-fans zingen Putin-spreekkoren richting Kiev-spelers: 'Dit is verkeerd'

Trevor Wagener • 00:02, 28-07-2022 / Laatste Update: 08:43, 12-12-2023

Fans van voetbalclub Fenerbahce hebben zich woensdagavond in het eigen Ülker Stadyumu-stadion op gênante wijze van hun slechtste kant laten zien. Bij de return om de voorronde van de Champions League tegen het Oekraïense Dynamo Kiev (1-2-nederlaag naar verlenging, red.) scandeerden de Turkse fans de naam van de Russische president Vladimir Putin.

Doel van de trieste liederen was uiteraard om de Kiev-spelers uit hun spel te halen. Oekraïne voert al maanden oorlog met Rusland. De spreekkoren gingen uiteraard viraal op sociale media.

Trieste bedoening

Overigens was het op het veld in Istanbul eveneens niet gezellig. Scheidsrechter Massimiliano Irrati gaf liefst 10 gele kaarten. Fener-speler Ismail Yüksek kon aan het begin van de 2e helft inrukken met een 2e gele en dus rode kaart. Kort daarna zette Vitaliy Buyalskyi de bezoekers op voorsprong.

Na een gemiste penalty van Enner Valencia maakte de Hongaar Attila Szalai gelijk voor Fenerbahce. Doordat het heenduel eveneens 1-1 werd moest verlenging de beslissing brengen. Hierin velde Oleksandr Karavajev het vonnis over Fenerbahce.

Spreekkoren Fenerbahce-fans

Twitter-gebruiker Can Okar plaatste onder meer de beelden en sprak van een gênante en foute vertoning. "Veel Kiev-spelers hebben waarschijnlijk overleden familieleden en vrienden moeten begraven in deze tijd van oorlog en agressie. Dit is echt verkeerd."

Buyalskiy

Kiev-speler Vitaliy Buyalskyi was trouwens ook de boel aan het opnaaien. Na zijn goal maakte hij een arendsgebaar richting de tribunes. dat is een verwijzing naar Besiktas, de aartsrivaal van Fenerbahçe.