TV-gids: op deze zender check je het voorronde CL-duel tussen PSV en Sturm Graz
i

Pro Shots

TV-gids: op deze zender check je het voorronde CL-duel tussen PSV en Sturm Graz

Trevor Wagener • 09:34, 08-08-2023 / Laatste Update: 17:00, 11-12-2023

Voor voetbalclub PSV begint het Europese seizoen vandaag op deze dinsdag 8 augustus. Nadat de ploeg van trainer Peter Bosz afgelopen weekend in De Kuip de Johan Cruijff Schaal won ten koste van Feyenoord, hoopt de ploeg ook in eigen huis goed van start te gaan. Scroll verder om te checken hoe laat de pot begint en waar het te zien is op tv!

Lees ook: Wolfsburg boos op PSV over middenvelder Vranckx! 'Als hij wat wil moet hij mij bellen'

De 1e van 2 wedstrijden tegen de Oostenrijkers is vanavond in het Philips Stadion: de aftrap is om 20.30 uur.

De 40-jarige Roemeen Radu Petrescu is de scheidsrechter. In deze fase van het toernooi is er óók al een VAR aanwezig. Ook deze komt uit Roemenië.

Scheids bij PSV - Sturm Graz

Petrescu daarentegen is geen onbekende voor de Eindhovenaren. Hij floot 2 keer eerder een PSV-duel en dat ging beide keren niet bepaald super. 2 keer was het bij een dikke nederlaag. Vorig seizoen was hij de arbiter bij Sevilla-PSV in Spanje (3-0) en in 2019 leidde hij het duel met PSV en LASK Linz, dat díe Oostenrijkers toen met liefst 4-1 wonnen.

Zender PSV - Sturm Graz

Het heenduel tussen PSV en Sturm Graz is vanaf 20.30 uur live te zien op televisie bij Veronica. Via die zender is het ook mogelijk om de pot online te bekijken. Zorg wel dat je op tijd klaar zit; de voorbeschouwing start al om 20.10 uur.

Bij de Nederlandse kijker zal, bij het horen van Sturm Graz, vast wel een lampje aangaan naar aanleiding van onder meer vorig voetbalseizoen. De nummer 2 van de Oostenrijkse competitie kwalificeerde zich toen niet voor de Champions League en speelde in de groepsfase van de Europa League 2 keer tegen Feyenoord: dat eindigde toen in een 6-0 pak slaag en een 0-1-zege.

Geschiedenis tussen PSV en Sturm Graz

PSV trof Sturm Graz zelf 2 keer eerder op Europees niveau, in het (Europa League-)seizoen 2021/2022. Eind september van dat jaar won PSV dik (1-4) in het Alpenland, waarna er in november destijds een easy win op eigen veld volgde: 2-0.

The start of our European adventure 😏#PSVSTU #UCL pic.twitter.com/BYJj0580eB

— PSV (@PSV) August 8, 2023