Chaos bij Gibraltar voor pot tegen Oranje: 'Pestende bondscoach noemt eigen spelers te dik'
i

Getty Images

Chaos bij Gibraltar voor pot tegen Oranje: 'Pestende bondscoach noemt eigen spelers te dik'

Noah Hoogenboezem • 22:45, 19-11-2023 / Laatste Update: 23:46, 04-01-2024

Het rommelt bij Gibraltar voor de wedstrijd tegen Nederland. Gibraltar verloor zaterdag met 14-0 van Frankrijk en de spelers zouden helemaal klaar zijn met bondscoach Julio Ribas. De Uruguayaan zou de spelers pesten.

Een speler van Gibraltar zou tegen Gibraltar Sports News uit de school zijn geklapt over Ribas: "Er hangt al maanden een negatieve sfeer in het team. De meeste spelers willen hem niet meer. Veel spelers spelen niet op hun eigen positie. Sommigen worden elke keer aangevallen door hem."

Fatshaming

Ribas zou zich niet heel netjes gedragen tegen de spelers: "Hij vertelt tegen spelers dat hij ze niet selecteert, omdat ze te dik zijn. Onlangs is hij betrokken geweest bij het pesten van één van de spelers." De speler beschuldigt de president van de voetbalbond ervan dit stil te houden.

Oranje

Oranje speelt dinsdag tegen Gibraltar in de laatste wedstrijd van de EK-kwalificatie. Nederland plaatste zich voor het EK door zaterdag met 1-0 van Ierland te winnen. Wie weet kan Oranje wel profiteren van de onrust van Gibraltar en de 3 punten meenemen!