Chaos in de Europese toernooien: van Sociedad naar Turijn en van Lissabon naar Rome
i

EPA

Chaos in de Europese toernooien: van Sociedad naar Turijn en van Lissabon naar Rome

Brian Vesseur • 20:56, 09-02-2021 / Laatste Update: 07:05, 07-01-2024

Sommige landen in Europa laten geen Engelse reizigers binnen, vanwege de Britse variant van het coronavirus. Dat voelen ze ook in de voetbalwereld: de knock-outfase van de Champions en Europa League komen eraan.

Manchester United speelt bijvoorbeeld niet in Spanje tegen Real Sociedad, maar in het stadion van het Italiaanse Juventus in Turijn. Die wedstrijd is volgende week donderdag om 18:55 uur in de Europa League.

Arsenal en Benfica spelen zelfs allebei niet thuis bij hun confrontatie in de zestiende finales van de Europa League. De ‘thuiswedstrijd’ van Benfica wordt niet afgewerkt in Estádio da Luz in Lissabon, maar in Stadio Olimpico in Rome. En de return op donderdag 25 februari niet in het Emirates Stadium in Londen, maar in het Georgios Karaiskakis Stadium van de Griekse topclub Olympiakos Piraeus. 

Deze wedstrijd juist wél in Spanje

Maandag werd nog besloten de wedstrijd tussen Molde FK en Hoffenheim, eveneens in de Europa League, juist in Spanje af te werken in plaats van Noorwegen. Door de gesloten grenzen en regels met betrekking tot quarantaine vanwege het coronavirus is het voor de Duitsers niet mogelijk naar Noorwegen af te reizen. Het duel vindt nu op 18 februari in het stadion van Villarreal plaats.

Champions League

Eerder al werd bekend dat het duel van RB Leipzig met Liverpool in de Champions League volgende week niet in Duitsland plaatsvindt, maar in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Dit omdat de Engelsen in verband met het virus Duitsland niet in mogen.

Het duel tussen Borussia Mönchengladbach en Manchester City wordt ook in Boedapest gehouden. Ook dit is een wedstrijd in de Champions League, die voor 24 februari op het programma staat.