🎥 | Chaos in Doetinchem: ME klapt erop, voorzitter De Graafschap belaagd na domper

Bart van der Wijst • 11:37, 13-05-2021 / Laatste Update: 17:11, 05-01-2024

De Graafschap verspeelde woensdagavond de kans om rechtstreeks te promoveren naar de Eredivisie, de ploeg kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Helmond Sport. De frustratie was daarna groot, zo bleek. Rond middernacht ging het helemaal mis rondom het stadion van De Graafschap.

Fakkels, stenen, glas en vuurwerk, werkelijk alles vloog door de lucht rond de Vijverberg. Daardoor moest zelfs de ME in actie komen. Martin Mos, voorzitter van De Graafschap, werd ook nog eens belaagd door enkele 'fans'.

Schoonvegen

De politie kreeg straatstenen, bierflesjes en fakkels naar hun toe geflikkerd. Zij riepen de fans op om naar huis te gaan, maar dat gebeurde niet. Dus greep de ME hard in. Zij veegden het terrein rond het stadion leeg door er een paar keer flink op te klappen, ook werden honden ingezet.

Boze voorzitter

Mos was furieus op de fans die herrie schopten bij het stadion. De taxi waarin hij zat kreeg zelfs stenen door de ruit. 'Leuk dat voetbal met non voetbal-fans! Kunt u deze mooie sport niet zo besmeuren! Klootzakken , en morgen vind ik een paar van u!', schreef hij op Twitter.

De beelden: