Chaos in Italiaans degradatieduel: bankzitter Ribery pakt rood en gelijkmaker in 99e minuut

Pro Shots / SIPA USA

Joris Kaper • 23:15, 08-05-2022 / Laatste Update: 02:53, 12-12-2023

In de Serie A stond er zondag veel op het spel voor Salernitana en Cagliari. Beide clubs strijden tegen degradatie en daarom was het onderlinge duel tussen beide ploegen zondag enorm belangrijk. Salernitana leek zijn concurrent een flinke tik te geven en met 1-0 te gaan winnen, maar Cagliari sloeg juist keihard terug door 9 minuten in blessuretijd de gelijkmaker binnen te jassen. Eerder in het duel had Franck Ribéry als reservespeler rood gehad.

Door de extreem late treffer van Giorgio Altare namens Cagliari eindigde het duel in een 1-1-gelijkspel, waardoor beide ploegen nog kans maken om te degraderen. Salernitana leek een paar wedstrijden geleden zelfs al bijna gedegradeerd, maar begon toen opeens punten te pakken. Opvallend genoeg kreeg Salernitana vorige week ook al een gelijkmaker in de slotfase om zijn oren.

Rode kaarten voor bankzitters

Niet alleen stonden de basisspelers in dit duel onder hoogspanning, maar ook de bankzitters. Bankzitter Franck Ribéry kreeg namelijk een rode kaart nadat zijn ploeg Salernitana een penalty had benut. In de hectiek langs het veld gebeurde er van alles en de Duitser werd vervolgens weggestuurd, terwijl dat vlak daarna ook met Boris Radunovic van Cagliari gebeurde.

6 clubs kunnen nog degraderen

Door het gelijkspel staat de thuisploeg voorlopig boven de 3 rechtstreekse degradatieplekken, al is dat maar met slechts 1 puntje voorsprong op Cagliari.