Chaos in Rotterdam: 75 fans Union Berlin aangehouden, Duitsers klagen over behandeling door politie
i

Pim Ras Fotografie

Chaos in Rotterdam: 75 fans Union Berlin aangehouden, Duitsers klagen over behandeling door politie

Sjors Tanis • 11:06, 22-10-2021 / Laatste Update: 02:14, 08-01-2024

Een groep supporters van Union Berlin is voor de wedstrijd in de Kuip slaags geraakt met de ME. Ook waren Duitse supporters op zoek naar Feyenoordfans om daarmee de confrontatie aan te gaan. In totaal zijn 75 supporters van Union Berlin aangehouden.

Op Twitter wordt door veel Union Berlin-fans geklaagd over het in hun ogen te hardhandige optreden van de politie: "Dit gedrag is onacceptabel."

1e helft gemist

Ook wordt gemeld dat er veel oponthoud voor de Kuip was: Union Berlin-supporters konden niet naar binnen terwijl de wedstrijd al begonnen was. Ruim 200 van de 2400 meegereisde supporters uit Berlijn zagen niets van de 1e helft, waarin al 3 keer werd gescoord. Feyenoord won uiteindelijk met 3-1.

Over 2 weken is de return in Berlijn. Die wedstrijd wordt gespeeld in het Olympiastadion van Hertha BSC, waarin plek is voor 75.000 toeschouwers. Door corona mag het stadion niet volledig worden gevuld. De verwachting is dat er zeker 8000 supporters van Feyenoord af zullen reizen naar de Duitse hoofdstad voor die wedstrijd. Feyenoord heeft 2800 kaarten toegewezen gekregen, dus lang niet iedereen kan de wedstrijd in het stadion bekijken.