🎥 | Eenzame Kortrijk-supporter schreeuwt ploeg naar een punt: 'David tegen Goliath, zalig'

Bart van der Wijst • 00:13, 20-10-2022 / Laatste Update: 01:02, 12-12-2023

Kortrijk sleepte er dinsdag een puntje uit in de uitwedstrijd tegen Charleroi: 2-2. Daar werden uiteraard het de meegereisde supporters in het uitvak voor bedankt, al was dat zo gepiept. Vanwege een protestactie ging er vrijwel niemand vanuit Kortrijk naar de wedstrijd. Toch had Jurgen Vanbrabant maling aan die memo: hij vierde in z'n eentje feest in het uitvak.

(Beelden: TikTok Kortrijk)

"Aan de vele berichten te zien, vinden mensen het hilarisch wat ik gedaan heb", lachte hij tegenover HLN. "Maar eerlijk: eigenlijk waren we met 3 supporters, maar 2 anderen zaten achteraan de tribune, aan een bar. Dus ik was de enige die actief supporterde, waardoor ik ook als enige in beeld kwam op tv."

Kantelen

Kortrijk stond met 2-0 achter, dus besloot Vanbrabant er een schepje bovenop te doen qua support. "En of ik mij geamuseerd heb die 2e helft. Eén tegen allen, David tegen Goliath, wat een zalig gevoel. Vuurpijlen richting het veld afvuren zoals de ‘fans’ van Charleroi deden op het einde van de wedstrijd? Zo ben ik niet. Ik ben een sociale jongen en blijf liever zingen", aldus Vanbrabant.

Vanbrabant hoste en sleurde het hele uitvak in z'n uppie door. Ook kroop hij in het torentje van de spionkop. Met succes, want Kortrijk vocht zich terug tot 2-2. Na afloop werd de eenzame supporter bedankt voor z'n inzet. "(Dylan, red.) Mbayo kwam helemaal tot bij mij, hij was vol lof over wat ik gedaan had. We hebben afgesproken om contact te houden met elkaar", zei de fan van Kortrijk.

Degradatiestress

Vanbrabant woont inmiddels al 15 jaar in Gent, maar zijn hart klopt voor Kortrijk. "Of ik schrik heb dat KV Kortrijk na dit seizoen naar de Belgian First Division B zal zakken? Er zijn momenteel 7 potentiële zakkers. Het wordt dus een dubbeltje op zijn kant", besloot hij.