🎥​ | Check de goals bij de grimmige Derby della Madonnina (Milan v Inter)

Marcel Roes • 22:56, 03-09-2022 / Laatste Update: 04:02, 12-12-2023

Italiaans landskampioen AC Milan heeft thuis met 3-2 gewonnen van Inter. AC Milan gaat na 5 Serie A-wedstrijden aan kop in de Serie A met 11 punten. Inter heeft 9 punten.

Inter begon het beste aan de wedstrijd en na ruim 20 minuten spelen maakte de Kroaat Marcelo Brozovic de openingstreffer. Rafael Leão schoot in de 28ste minuut met links fraai raak.

De 2e helft was nog een stuk spectaculairder. Olivier Giroud werkte de bal, na een voorzet van Leão, in de 54ste minuut van dichtbij binnen (2-1). Na 1 uur spelen waren de rollen omgedraaid, Leão maakte op aangeven van Giroud zijn 2e treffer van de wedstrijd.

Dzeko

Invaller Edin Dzeko bracht de spanning halverwege de 2e helft terug, met een schot via de binnenkant van de paal. AC Milan-doelman Mike Maignan onderscheidde zich daarna met enkele goede reddingen, onder meer bij een afstandsschot van Hakan Çalhanoglu.

Dumfies en De Vrij

Denzelf Dumfries speelde de gehele wedstrijd mee, Setfan de Vrij werd in de 84e minuut gewisseld.

Zie je de samenvatting hieronder niet? Klik hier en probeer het via de website.