'Chelsea en RB Leipzig akkoord over Christopher Nkunku'
i

Getty Images

'Chelsea en RB Leipzig akkoord over Christopher Nkunku'

admin • 13:27, 18-12-2022 / Laatste Update: 23:32, 11-12-2023

Volgens transferdeskundige Fabrizio Romano zijn Chelsea en RB Leipzig het eens geworden over een overgang van Christopher Nkunku. Al het papierwerk is ondertekend, waardoor een transfer zo goed als zeker is. De 8-voudig Frans international maakt het huidige seizoen af bij Leipzig, waarna hij in de zomer officieel ‘eigendom’ van Chelsea is.

De geruchten over een overgang gingen al langer. Dit omdat Nkunku in september al verschillende medische tests had bij de club uit London. The Blues betalen volgens de Italiaan Romano meer dan 60 miljoen euro.

Eerste grote zomertransfer

De komst van Nkunku betekent de eerste grote transfer van Chelsea voor het seizoen 2023. Ze kunnen de aanvaller goed gebruiken. De club uit London begon de competitie weliswaar goed met 3 zeges op rij, maar wist de laatste 5 wedstrijden voor de WK-break niet meer te winnen. Zo werd er 2 keer gelijkgespeeld en 3 keer verloren.

Nkunku die het WK vanwege een blessure aan zich voorbij zag gaan, begon zijn carrière bij PSG. Hij kwam in totaal in 78 wedstrijden in actie bij de club uit Parijs, waarna hij in de zomer van 2019 voor 13 miljoen euro naar Leipzig vertrok.