🎥 | Chelsea heeft geen genade met Burnley en Weghorst, Krul moet vissen tegen concurrent

Eimert Pruis • 18:56, 05-03-2022 / Laatste Update: 02:05, 12-12-2023

Wout Weghorst is met Burnley in eigen huis tegen een zware nederlaag aangelopen. Chelsea was veel beter en ging er in de 2e helft vol overheen: 0-4. Tim Krul moest onder de lat bij Norwich City 3 keer vissen, notabene in de belangrijke degradatiewedstrijd tegen Brentford: 1-3.

Weghorst en Krul hopen allebei degradatie te ontlopen. De Nederlandse spits was aardig bezig met Burnley en heeft weer zicht op de plekken boven de streep. Leeds United moet dan ingehaald worden. Die club in nood verloor bij Leicester City (1-0). Zaterdag had Burnley in ieder geval niets te vertellen tegen Chelsea. De 'Blues' hadden geen genade en scoorden via Reece James, Kai Havertz (2 keer) en Christian Pulisic. Hakim Ziyech is weer terug van een blessure, maar bleef uit voorzorg op de bank. Weghorst werd in de 78e minuut gewisseld bij Burnley.

Krul geen penalty-killer meer?

Krul werd in ieder geval niet gewisseld, al had hij dat misschien wel gewild. 3 keer legde hij het af tegen Brentford-spits Ivan Toney. 2 keer vanaf 11 meter. In vroegere dagen was de Nederlandse goalie juist een ster in het tegenhouden van penalty's. Bij Brentford deed Christian Eriksen 90 minuten mee.

Stand onderin

De stand onderin maakt het lastig voor Burnley en Norwich om weg te komen. Concurrenten zijn Watford, Everton en Leeds. Everton heeft nog 2,3 wedstrijden in te halen. Leeds moet dus gepasseerd worden. Norwich moet alleen dan ook nog Watford en Burnley onder zich zien te houden. Wat een klus.

Uitslagen speelronde 28 Premier League zaterdag 5 maart

Leicester City - Leeds United 1-0

Burnley - Chelsea 0-4

Norwich City - Brentford 1-3

Aston Villa - Southampton 4-0

Newcastle United - Brighton & Hove Albion 2-1

Wolverhampton Wanderers - Crystal Palace 0-2

Liverpool - West Ham United 1-0

Goals bij Burnley-Chelsea