Chelsea moet op de kleintjes letten: ‘Gaat nu even niet om luxe en bling-bling’
i

Getty Images

Chelsea moet op de kleintjes letten: ‘Gaat nu even niet om luxe en bling-bling’

Sjors Tanis • 18:14, 15-03-2022 / Laatste Update: 02:50, 12-12-2023

Volgens trainer Thomas Tuchel gaat Chelsea niet naar excuses zoeken, ondanks de strenge regels waarmee de Londense topclub te maken heeft gekregen. De Britse overheid trof onlangs maatregelen tegen Chelsea-eigenaar Roman Abramovich, die tot de vriendenkring van president Vladimir Poetin wordt gerekend.

Chelsea houdt de zaak momenteel draaiende onder een speciale licentie, die moet voorkomen dat Abramovich nog op de een of andere manier geld ontvangt.

Niet alle stafleden mee

Daarom is onder meer de kaartverkoop stopgezet en mag de club per wedstrijd niet meer dan 23.500 euro aan reiskosten uitgeven. Chelsea speelt woensdag in de Champions League uit tegen Lille om een plek in de kwartfinales en verdedigt in Frankrijk een voorsprong van 2-0.

"Er zijn restricties en daarmee moeten we omgaan”, zei Tuchel dinsdag tijdens een persconferentie. "We hebben aanpassingen moeten maken, wat betreft het aantal stafleden dat meegaat, hoeveel hotelkamers we reserveren en hoe we ergens moeten komen voor een wedstrijd. Dat is voor zover ik weet gelukt. We kunnen op professioneel niveau reizen, omdat het nu even niet gaat om luxe en bling-bling.”

Geen excuses

Tuchel benadrukte dat er geen enkele reden is excuses aan te voeren voor de trip naar en de wedstrijd in Lille. "Zolang we maar shirts hebben, fris zijn, arriveren met onze spelers en als team optreden, dan zullen we de strijd voor succes aangaan en hard ook, want dat zijn we aan de mensen die ons steunen verplicht.”