Genieten: Chelsea redt in knotsgekke wedstrijd tóch punt tegen Manchester City

Pim Huberts • 20:35, 12-11-2023 / Laatste Update: 07:59, 08-01-2024

Chelsea en Manchester City hebben in een waar spektakelstuk gelijkgespeeld. Een penalty in de extra tijd redde Chelsea van een verliespartij. De 21-jarige Cole Palmer was de held van de dag, want hij schoot de 4-4 (!) raak tegen zijn oude club.

De wedstrijd was op papier gezien misschien niet eens zo spannend. Chelsea stond namelijk slechts 11e in de Premier League, terwijl Manchester City de koppositie innam.

Bejaarde Silva

Na een afgestrafte penalty van Erling Haaland kwam de ploeg van trainer Mauricio Pochettino toch verrassend op voorsprong. Thiago Silva en Raheem Sterling scoorden kort na elkaar. De 39-jarige Silva werd 1 van de oudste doelpuntenmakers in de Premier League ooit.

Feest voor neutrale kijker

Manuel Akanji verpeste het feestje in de eerste helft voor de fans op Stamford Bridge. Hij maakte in de extra tijd de 2-2. Maar ook in de 2e helft was het een en al feest voor de neutrale kijker. Wie anders dan - weer - Haaland zorgde voor de voorsprong (2-3). Nicolas Jackson schoot vervolgens een kwartiertje later de rebound raak voor de gelijkmaker: 3-3.

Blessuretijd

Na de 3-4 van Pedri leek de overwinning binnen voor Man City, maar niets bleek minder waar. In de extra tijd beging Ruben Dias een overtreding in het strafschopgebied en dus werd er gefloten voor een penalty. Woest, waren de spelers van City. Palmer kreeg alle druk op zijn schouders, maar raakte: 4-4. Wat een wedstrijd!

Doelpunt Rodri (3-4):

Palmer raakt penalty (4-4):