Chelsea sloopt Middlesbrough en gaat naar finale League Cup
Chelsea juicht tegen Middlesbrough / Getty Images

22:51, 23-01-2024

Chelsea heeft keihard uitgehaald tegen Middlesbrough. De Londenaren wonnen met 6-1 in de halve finale van de League Cup, nadat het heenduel met 1-0 verloren ging. In de finale neemt Chelsea het op tegen Liverpool of Fulham.

Chelsea kwam al snel op een 2-0 voorsprong, waarmee het de 1-0 voorsprong van Middlesbrough uit het heenduel ongedaan maakte. Eerst leek Armando Broja de 1-0 te maken op Stamford Bridge, maar het bleek een eigen doelpunt van Jonathan Howson. Enzo Fernandez maakte er in de 29e minuut 2-0 van.

Nadat Alex Disasi er al na 37 minuten 3-0 van maakte, leek het gedaan voor Middlesbrough. Niet alleen was de achterstand uit het heenduel ongedaan gemaakt, Chelsea beunde er ook nog eens volop overheen. Cole Palmer maakte er op slag van rust ook nog 4-0 van, waarna de Londenaren achterover konden gaan leunen.

Aan het einde van de tweede helft regende het toch opeens nog drie doelpunten. Palmer en oud-PSV'er Noni Madueke maakten er 6-0 van, Morgan Rogers deed twee minuten voor tijd nog een duit in het Middlesbrough-zakje: 6-1.

Nederlandse inbreng

Bij Middlesbrough stond Rav van den Berg in de basis. Met regelmaat staat ook Anfernee Dijksteel - Surinaams international - in de basis, maar de rechtsback moest het tegen Chelsea doen met een plek op de bank. Alex Bangura viel in het vorige duel tegen Chelsea geblesseerd uit en was voor de return nog niet fit genoeg.

Heenwedstrijd

In het heenduel won Middlesbrough, de huidige nummer elf van de Championship, verrassend met 1-0. In het Riverside Stadium won Boro door een doelpunt van Hayden Hackney. Een bekerstunt gebeurt in de halve finale van de League Cup minder vaak, omdat er dus ook een returnwedstrijd wordt gespeeld.