Chelsea verliest eerste halve finale van Nederlands getint Middlesbrough

AFP

Brian Vesseur • 08:28, 10-01-2024 / Laatste Update: 10:14, 15-01-2024

Chelsea heeft zich niet van zijn beste kant laten zien in de halve finales van de League Cup. Dinsdagavond verloren de Londenaren met 1-0 van Middlesbrough, dat uitkomt in het Championship. Rav van den Berg, het broertje van Sepp, speelde de hele wedstrijd mee bij Boro. Alex Bangura viel na twintig minuten uit.

Bij Chelsea stonden de normale namen in de basis. Ze schoten dan ook zeventien keer richting de goal van Middlesbrough, waarvan vijf keer óp doel, en hadden een 2,46 expected goals. Middlesbrough-keeper Tom Glover was niet geheel toevallig de beste man van de thuisploeg. Hayden Hackney maakte het enige doelpunt van de wedstrijd in de 37e minuut.

Check hier de 1-0 van Hayden Hackney:

Bij Chelsea was Noni Madueke basisspeler. Hij werd gewisseld voor Mikhaylo Mudryk. Ian Maatsen zat niet bij de selectie, omdat hij zeer waarschijnlijk op huurbasis naar Borussia Dortmund gaat.

Return

Chelsea moet in de return, op dinsdag 23 januari in Londen, er nog maar eens flink aan trekken. De League Cup is de grootste kans op een prijs dit seizoen voor The Blues. Chelsea zit ook nog in de FA Cup, maar de weg naar die finale is nog een stuk langer. In de Premier League staat Chelsea op de tiende plek.

Liverpool en Fulham staan woensdagavond tegenover elkaar in de andere halve finale. Zij werken in Liverpool ook hun eerste wedstrijd af.