Chievo Verona houdt definitief op te bestaan
i

AFP

Chievo Verona houdt definitief op te bestaan

Brian Vesseur • 00:15, 25-08-2021 / Laatste Update: 16:13, 07-01-2024

Chievo Verona is niet meer. De Italiaanse voetbalclub had ernstige financiële problemen en er kwam geen geldschieter. Van 2001 tot en met 2019 speelde Chievo Verona onafgebroken in de Serie A. Het was de laatste poging om de club te redden.

Chievo eindigde vorig seizoen als achtste in de Serie B, maar degradeerde eind juli verplicht naar de Serie D vanwege de financiële chaos. Voormalig sterspeler en aanvoerder Sergio Pellissier heeft de naam Chievo 1929, het jaar waarin de club werd opgericht, laten registreren. Hij hoopt dat er ooit nog een nieuwe start kan worden gemaakt, om te beginnen met een paar jeugdteams.

Fantastisch verhaal

"Dit is een van de treurigste dagen uit mijn leven. Ik heb alles geprobeerd en ik hoopte echt dat het me zou lukken om dit fantastische verhaal voort te zetten. Helaas is het me niet gelukt om een nieuwe sponsor te vinden", treurt Pellissier, die 517 keer in actie kwam voor Chievo en 139 keer scoorde.

Het seizoen 2005/2006 gaat de geschiedenisboeken in als het beste jaar voor Chievo. De club eindigde toen als 4e in de Serie A, achter Internazionale, AS Roma en AC Milan.