Chris Woerts over waarom Ajax Wesley Sneijder (nog) niet terug wil: 'Is veel te dik'

Trevor Wagener • 11:13, 10-08-2023 / Laatste Update: 22:03, 11-12-2023

Chris Woerts denkt wel te weten waarom recordkampioen Ajax (nog) niet op bestuursniveau in zee wil met oud-speler Wesley Sneijder. Volgens de sportmarketeer is de 39-jarige recordinternational 'veel te dik' en is het niet het juiste moment.

"Hij is geen topsporter, heeft niet de topsportmentaliteit", verklaarde Woerts zijn uitspraken tegenover de andere aanwezige gasten. "Wesley zelf wil wel heel graag, maar zijn zaakwaarnemer heeft ook al tegen hem gezegd: 'doe het nou niet. Moet je niet willen.' En dat is ook zo. Hij is ongetraind, kijk hoe hij eruitziet."

Chris Woerts snapt waarom Ajax 'dikke' Sneijder afwees

Van Sneijder is het bekend dat hij een echte levensgenieter is. Dat was hij al als voetballer, maar na zijn actieve loopbaan als absolute spelmaker ziet hij het leven al helemaal als 1 groot feest, meende Woerts.

"Kijk de beelden erop na. Hij is nu op vakantie en zit alleen maar in disco's. Engelbewaarder te zingen, het gaat héél de dag door." Sneijder, die vorige maand zijn moeder Sylvia verloor, ging onlangs in gesprek met de F-side. De oud-middenvelder lag enkele jaren onder vuur bij de Amsterdamse harde kern na onhandige uitspraken over Amsterdam én zijn geliefde Utrecht.

"Bij dat gesprek heeft hij excuses gemaakt", ging Woerts verder. "Sneijder dacht toen: 'de weg is vrij', maar Ajax dacht dat niet. Ik denk dat de club een wijze beslissing heeft gemaakt door Wes on hold te zetten."

Tijden veranderen

Presentatrice Hélène Hendriks vroeg Woerts nog of hij Sneijder in zijn proftijd dan géén gedreven speler vond. "Juist wel, zeer zeker zelfs. Alleen toen was het 'topsporter zijn' gewoon anders. Die van tegenwoordig leeft in een heel ander universum. Sneijder spreekt de taal van de speler, maar ik denk dat de generatie van nu niet zozeer tegen hem opkijkt."