Christian Eriksen hoopt op rentree in Amsterdam: 'Voelt goed om terug bij Denemarken te zijn'
i

AFP

Christian Eriksen hoopt op rentree in Amsterdam: 'Voelt goed om terug bij Denemarken te zijn'

Eimert Pruis • 17:23, 24-03-2022 / Laatste Update: 09:27, 12-12-2023

Christian Eriksen heeft zich donderdag aangesloten bij de Deense nationale voetbalploeg, die zich in het Spaanse Marbella voorbereidt op oefeninterlands tegen Nederland en Servië. "Ik ben heel erg blij hier te staan."

De middenvelder kreeg tijdens het EK-duel van zijn land met Finland een hartstilstand. Inmiddels heeft hij met een defibrillator in Engeland bij Brentford zijn loopbaan hervat en is zijn rentree in de nationale ploeg aanstaande

Eriksen is 100 procent fit ondanks corona

Vanwege een besmetting met het coronavirus duurde het iets langer, maar donderdag maakte Eriksen (30) weer deel uit van de selectie waarmee bondscoach Kasper Hjulmand het zaterdag in de Johan Cruijff ArenA opneemt tegen Oranje. De verwachting is dat de voormalig Ajacied dan op de bank begint, al gaf Hjulmund gisteren aan dat Eriksen 100 procent fit is.

'Ik heb geluk gehad'

"Het voelt goed om hier terug bij de selectie te zijn", zei Eriksen, die nog even terugblikte op het kritieke moment vorige zomer. "Ik heb toen het geluk gehad dat ik snel de nodige medische zorg kreeg. Nu is alles weer in orde en ben ik klaar om voor Denemarken te spelen. Ik wil dat alles weer zo snel mogelijk zoals vanouds is. Als ik niet met zekerheid zou weten dat er geen gevaar is, zou ik hier niet staan."