Christian Eriksen keert als aanvoerder terug in Parken Stadion: 'Voorstel van Schmeichel'
i

Getty Images

Christian Eriksen keert als aanvoerder terug in Parken Stadion: 'Voorstel van Schmeichel'

Bart van der Wijst • 20:07, 28-03-2022 / Laatste Update: 23:33, 07-01-2024

Christian Eriksen keert dinsdagavond voor de eerste keer terug in Parken, het stadion in Kopenhagen waar hij tijdens het EK vorig jaar een hartstilstand kreeg. In de oefeninterland tegen Servië draagt de middenvelder van Brentford de aanvoerdersband.

Dat onthulde bondscoach Kasper Hjulmand daags voor de wedstrijd in Kopenhagen. "Daar kan ik ook nog op zeggen dat voordat ik erover begon na te denken, het Kasper Schmeichel was die met het voorstel naar me toe kwam", sprak Hjulmand.

Tijdens de 2-4-nederlaag van Denemarken tegen het Nederlands elftal in Amsterdam droeg Schmeichel de aanvoerdersband.

Weg omhoog

Voor Eriksen wordt het een vreemde avond. Op 12 juni 2021 veranderde zijn leven compleet nadat hij een hartstilstand kreeg op het veld. Gelukkig had scheidsrechter Anthony Taylor dat heel snel in de gaten en konden de medici Eriksen redden. Het aanwezige publiek in Parken Stadion zal hem dinsdag ongetwijfeld een warm onthaal geven.

Na het EK kreeg Eriksen een kastje dat een schok geeft als het hart even hapert. Daardoor mocht hij niet meer bij Inter voetballen, maar in de winter kwam er een oplossing. Eriksen vertrok naar Brentford. Daar verdiende de middenvelder een oproep voor het Deense elftal. Afgelopen zaterdag maakte hij in de Johan Cruijff Arena zijn rentree. Amper 3 minuten na zijn invalbeurt maakte hij al een goal.