‘Christophe Galtier zwaar onder vuur bij PSG na onthulling over racistische opmerkingen’
i

Getty Images

‘Christophe Galtier zwaar onder vuur bij PSG na onthulling over racistische opmerkingen’

Jeroen Rooseboom • 17:22, 12-04-2023 / Laatste Update: 07:45, 12-12-2023

Christophe Galtier bevindt zich in een moeilijke positie bij Paris Saint-Germain. De huidige hoofdtrainer stond al onder druk door de wisselvallige prestaties van de Franse topploeg, maar hij wordt nu ook nog beschuldigd van racisme in zijn tijd bij OGC Nice.

Het Franse medium RMC Sport heeft een e-mail van voormalig technisch directeur van Nice Laurent Fournier in handen, waarin Galtier wordt beschuldigd van racistisch gedrag. Fournier schreef de e-mail destijds aan directeur voetbalzaken van clubeigenaar Ineos Dave Brailsford. Galtier had hem onder meer gezegd dat 'er niet zoveel zwarten en moslims in het team kunnen spelen'.

Nice had te veel zwarte spelers

"Hij vertelde dat hij de avond daarvoor naar een restaurant was geweest en dat iedereen hem vertelde dat Nice een team vol zwarte spelers heeft." Daardoor zouden de fans zich niet kunnen identificeren met de spelers, zo was de redenering van Galtier. De harde kern van PSG heeft via Twitter inmiddels opgeroepen om Galtier de deur te wijzen als de beweringen worden bewezen.

Clubeigenaar Nasser Al-Khelaïfi heeft nog niet gereageerd op de ontstane commotie, maar volgens Franse media heeft hij wel een intern onderzoek in gang gezet. Galtier stond vorig seizoen onder contract bij OGC Nice. Daar werkte hij samen met Fournier.