Chuba Akpom blikt terug op Maurice Steijn: 'Wil de manager ons wel hebben?'
i

Pro Shots

Chuba Akpom blikt terug op Maurice Steijn: 'Wil de manager ons wel hebben?'

Brian Vesseur • 10:24, 10-01-2024 / Laatste Update: 10:07, 15-01-2024

Chuba Akpom werd deze zomer met veel bombarie binnengehaald door Ajax. De Engelsman was net topscorer geworden in het Championship met Middlesbrough en wilde nu zijn kunsten laten zien in Amsterdam. Akpom tekende een vijfjarigcontract, maar zal daarna even spijt hebben gehad van zijn keuze. Bij Voetbal International vertelt hij dat hij zich niet gewild voelde door trainer Maurice Steijn.

Er was continu frictie tussen Steijn en de toenmalige technisch directeur Sven Mislintat. Bij VI zegt Akpom: "Om eerlijk te zijn zorgde dat in ieder geval bij mij voor grote spanning. Ik kan wel zeggen dat we dat allemaal voelden."

'Wil de manager ons wel hebben?'

Steijn zei eens in een interview dat hij andere spelers wilde dan de spelers die Mislintat naar Amsterdam haalde. Onder wie Akpom, dus. "We komen naar de training en denken dat we een manager hebben die ons graag wilde hebben, maar dan lees je die uitspraken... Dat is niet fijn, helemaal niet fijn."

Geen positieve herinneringen van Akpom aan Steijn. "Je bent net aangetrokken en hebt een vijfjarig contract getekend en dan ineens kijk je elkaar aan: Wacht eens even, wil de manager ons wel hebben? Wat betekent dit voor ons?"

Van 't Schip

Inmiddels is John van 't Schip de trainer van Ajax en gaat het wat beter met de recordkampioen van Nederland. De 28-jarige Akpom scoorde al zijn negen doelpunten voor Ajax onder leiding van Van 't Schip. "Een manager die weet hoe hij wil spelen en práát met zijn spelers. Hij wil het beste uit zijn spelers halen, dus dingen begonnen meteen te veranderen."