'Chuba Akpom keurde 25 verschillende appartementen af in Amsterdam'
i

PRO SHOTS / Stanley Gontha

'Chuba Akpom keurde 25 verschillende appartementen af in Amsterdam'

Bart van der Wijst • 19:17, 09-11-2023 / Laatste Update: 02:59, 06-01-2024

Chuba Akpom lijkt inmiddels lekker in zijn vel te zitten. Onder de oude trainer Maurice Steijn werd er nauwelijks met de Engelsman gesproken, maar de komst van John van 't Schip heeft daar verandering in gebracht. Ook heeft Akpom inmiddels een woning, nadat hij maanden in een hotel zat. Al was dat niet per se door Ajax.

"Trouwens, over Akpom heb ik een aardig verhaal", zei ESPN-verslaggever Cristian Willaert. Akpom liep afgelopen zondag na de overwinning op Heerenveen (4-1) leeg tegenover de zender en zei dat hij maandenlang alleen in een hotel zat. "Ik leefde in een hotel en voelde me een beetje alleen. Afgelopen week is dat gevoel totaal veranderd", vertelde de Engelsman.

25 appartementen

Willaert: "Uit dat verhaal werd een beetje de conclusie getrokken dat Ajax hem had verwaarloosd. Maar inmiddels heb ik een beetje geïnformeerd. Hij schijnt 25 verschillende appartementen te hebben bekeken en die heeft-ie állemaal afgekeurd. En de 26e vond hij pas goed genoeg", aldus de verslaggever.

Hoe dan ook: het nieuwe appartement van Akpom haalt het beste in hem naar boven. Onder Van 't Schip scoorde hij 3 keer in 2 wedstrijden, beide keren als invaller. Lukt dat tegen Brighton opnieuw?