Clash tussen Louis van Gaal en Valentijn Driessen op persconferentie
i

ANP

Clash tussen Louis van Gaal en Valentijn Driessen op persconferentie

Joris Kaper • 21:52, 30-05-2022 / Laatste Update: 21:22, 11-12-2023

Bondscoach Louis van Gaal en Valentijn Driessen (Chef Voetbal van De Telegraaf) zijn hard in botsing met elkaar gekomen tijdens een persconferentie. En dat is trouwens niet de 1e keer dat zij elkaar in de haren vliegen. Dit keer gebeurde dat tijdens de persconferentie in aanloop naar de Nations League-ontmoeting tussen Nederland en België, komende vrijdag.

Driessen vroeg aan Van Gaal of hij niet door de mand viel bij zijn spelers omdat hij Georginio Wijnaldum niet selecteerde en Guus Til wel. "Ik snap deze vraag niet. Til heeft geleverd bij Oranje, en Wijnaldum niet. Jij bent toch in Brazilië geweest op een vorig WK, terwijl je er niets in zag? Ik heb er toen een team van gemaakt", aldus de bondscoach. "Jongens als Til zeuren niet als ze op de bank moeten zitten, ook dat is belangrijk. Wijnaldum heb ik tegen Duitsland gewisseld, maar dat had niks met hem te maken. Misschien moet je eens de beelden kijken met het oog van een trainer, niet dat van een journalist", beet Van Gaal Driessen toe.

"Dat wordt heel moeilijk", antwoordde Driessen, waarop Van Gaal hem toebeet: "Dat denk ik ook voor jou, ja. Je moet eens open zijn voor de beslissingen van de bondscoach. Zo'n vraag over Wijnaldum is een inkoppertje, die vragen moet jij niet stellen."

'Hoe lang moet ik hier nog antwoord op geven?'

De Chef Sport van De Telegraaf vroeg vervolgens ook nog aan Van Gaal of jongens als Ravenberch en Brobbey niet bij 'het grote Oranje' hadden moeten zitten in plaats van Jong Oranje. Nadat Van Gaal ook hierop antwoord had gegeven, rondde hij af met de woorden: "Hoe lang moet ik hier nog antwoord op geven?" Het hele gesprek is terug te kijken bij Kijk.nl.