Class! Brighton & Hove Albion geeft baan aan door hartproblemen gestopte Mwepu
i

Getty Images

Class! Brighton & Hove Albion geeft baan aan door hartproblemen gestopte Mwepu

Eimert Pruis • 13:06, 30-12-2022 / Laatste Update: 08:59, 12-12-2023

Brighton & Hove Albion heeft Enock Mwepu, die onlangs op 24-jarige leeftijd zijn carrière vanwege een hartaandoening al moest beëindigen, een nieuwe baan gegeven. De Zambiaanse middenvelder blijft als jeugdtrainer verbonden aan de club uit de Premier League. Mwepu wordt coach van de ploeg voor spelers onder 9 jaar bij Brighton.

Begin oktober besloot de Zambiaan op doktersadvies te stoppen met voetballen. Bij medisch onderzoek was een erfelijke hartaandoening aan het licht gekomen. Mwepu zou een groot risico lopen als hij zou doorgaan als profvoetballer.

Trainer

Brighton gaf de Zambiaanse international daarna de tijd om na te denken over een nieuwe invulling van zijn carrière. Mwepu, die eerder onder meer in Oostenrijk bij Red Bull Salzburg voetbalde, wil zich nu bij de Engelse club gaan ontwikkelen als trainer. "We zijn heel blij dat Enock heeft besloten om bij Brighton te blijven en zijn ervaring wil gebruiken om onze jonge spelers te ontwikkelen", aldus hoofdcoach Roberto De Zerbi.

6 wedstrijden

Brighton, de club van Oranje-international Joël Veltman, staat in de Premier League op de zevende plaats. Mwepu speelde dit seizoen zes wedstrijden, tot zijn hartaandoening werd geconstateerd.