Clubrecord én schorsing na 10e gele kaart Edson Álvarez: 'Ik was heel boos'

Bart van der Wijst • 11:17, 17-04-2023 / Laatste Update: 07:03, 12-12-2023

Edson Álvarez pakte zondag tegen FC Emmen (3-1) zijn 10e gele kaart van dit Eredivisie-seizoen. Da's een clubrecord, maar dat niet alleen: hij is ook nog eens geschorst voor de topper tegen PSV. En daar baalt de Mexicaanse speler uiteraard van.

"Ik was heel boos, om eerlijk te zijn, want volgens mij was het een heel normale overtreding", reageerde hij bij ESPN. "Ik verdiende volgens mij geen gele kaart. Bovendien was het ook nog eens mijn eerste overtreding van de wedstrijd. Door een slechte beslissing mis ik een heel belangrijke wedstrijd."

Hij blijft wie hij blijft

Álvarez wil ondanks zijn zoveelste kaart en schorsing niets aan zijn speelstijl veranderen. "Een aantal van die 10 gele kaarten kreeg ik vanwege aanmerkingen op de leiding of tijdens een opstootje, maar bij de rest ging ik er nooit in met een slechte bedoeling", aldus de Mexicaan.

"Ik ben een speler die altijd op het randje speelt. Scheidsrechters kunnen dat beoordelen hoe ze willen. Sommige scheidsrechters maken fouten, maar dat maakt met niet uit. Dit is mijn manier van spelen en die ga ik niet aanpassen."

Bekijk hieronder de persconferentie van trainer John Heitinga na de wedstrijd over o.a. de schorsing van Álvarez: