Clubrecord: mogelijke kampioenswedstrijd Feyenoord binnen 5 minuten uitverkocht
i

Pro Shots

Clubrecord: mogelijke kampioenswedstrijd Feyenoord binnen 5 minuten uitverkocht

Matthijs Nijhuis • 17:04, 11-04-2023 / Laatste Update: 22:11, 07-01-2024

De wedstrijd tussen Excelsior en Feyenoord is binnen 5 minuten uitverkocht, een record voor de Kralingse club. De wedstrijd, die zondag 7 mei om 14.30 uur op Woudestein wordt gespeeld, zou zomaar de kampioenswedstrijd van Feyenoord kunnen worden.

Seizoenkaarthouders van Excelsior kregen deze dinsdagmiddag de kans om een kaart extra te kopen. Een slimme actie: binnen enkele minuten waren alle beschikbare kaarten verkocht.

Toegangskaarten op naam

Excelsior boog zich de afgelopen weken al over de vraag hoe het kan voorkomen dat er op 7 mei alleen maar Feyenoorders op de tribunes van Woudestein zitten. Daarom moeten de toegangskaarten op naam staan van degene die het stadion bezoekt. Op de wedstrijddag worden buiten de poorten ID-kaarten gecontroleerd. Komen die niet overeen, dan mag je niet naar binnen.

Excelsior heeft ruim 2000 seizoenkaarthouders en plek voor 4400 supporters. Feyenoord mag 400 uitfans meenemen naar Kralingen.

Op weg naar landstitel

Feyenoord gaat voor de eerste landstitel sinds 2017. Met nog 6 speelronden te gaan hebben ze een voorsprong op rivaal Ajax van 8 punten. De Rotterdamse pot is in speelronde 31 van de Eredivisie.

6 jaar geleden kon Feyenoord ook al kampioen worden tegen Excelsior, maar toen verknalde de ploeg het door met 3-0 te verliezen. Een week later pakte Feyenoord de titel door met 3-1 te winnen van Heracles.