Clubs spreken zich uit tégen Super League: 'De deur blijft gesloten'
i

Getty Images

Clubs spreken zich uit tégen Super League: 'De deur blijft gesloten'

Bart van der Wijst • 15:40, 21-12-2023 / Laatste Update: 18:21, 08-01-2024

Het Europees Hof bepaalde donderdag dat A22 Sports een Super League mag organiseren en dat de FIFA en UEFA daar niets tegen kunnen doen. Real Madrid en Barcelona zijn (al vanaf het begin) groot voorstander van de Super League, maar veel clubs keren zich tégen de nieuwe competitie. Een overzicht.

"Het is duidelijk: de deur voor de Super League bij FC Bayern blijft gesloten", aldus de gelijknamige club in een statement. "Een dergelijke competitie zou een aanval zijn op het belang van binnenlandse competities en het evenwicht van het Europese voetbal."

Manchester United

Ook de situatie van Manchester United is niet veranderd, schrijft de club. "We blijven ons volledig inzetten voor deelname aan UEFA-competities. En inzetten voor positieve samenwerking met de UEFA, de Premier League en collega-clubs via de ECA aan de voortdurende ontwikkeling van het Europese spel."

Atlético Madrid

In tegenstelling tot Real Madrid en Barcelona is Atlético Madrid géén fan van de Super League. De club schrijft: "De Europese voetbalfamilie wil de Europese Super League niet. Duitsland, Frankrijk, Engeland, Italië, Spanje (behalve Real Madrid en Barcelona). Ze willen de Super League niet. Wij zijn voorstander van het beschermen van de grote familie van het Europese voetbal."

Lees ook: A22 Sports, de organisator die de Super League in het leven wil roepen, deelde de opzet voor de competitie

Teams uit LaLiga sloten zich aan bij de competitie met de hashtag #EarnItOnThePitch. Vanuit Nederland kwam nog geen reactie op de nieuwe plannen van de Super League.