Clwb Pêl Droed Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch FC heeft een wel heel bijzondere sponsor
i

Getty Images

Clwb Pêl Droed Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch FC heeft een wel heel bijzondere sponsor

Eimert Pruis • 15:51, 13-09-2023 / Laatste Update: 01:00, 12-12-2023

LaLiga wordt sponsor van de club met naar eigen zeggen de langste naam ter wereld. Het shirt van Clwb Pêl Droed Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch Football Club uit Wales wordt voortaan opgesierd met het logo van LaLiga onder het motto: de 2 grootste namen in het wereldvoetbal bundelen hun krachten.

Zaterdag komt de club, in het kort CPD Llanfairpwll FC, voor het eerst in actie in de nieuwe tenues wanneer ze het in de North Wales Coast West Division One opnementegen Holyhead Town FC. De sponsoring van de club met de recordnaam vloeit deels voort uit het feit dat CPD Llanfairpwll FC in 2024 het 125-jarig bestaan viert.

Marketingtaal voor geniale sponsoractie

Voor LaLiga is het een enigszins ludieke manier het merk verder uit te dragen. "Binnen onze nieuwe merkpositionering is deze samenwerking een geweldige manier om onze nieuwe 'LL' visuele identiteit op een creatieve manier tot leven te brengen", klinkt het in marketingtaal uit de mond van Keegan Pierce, die de belangen van de Spaanse competitie in het Verenigd Koninkrijk en Ierland behartigt.

Bassie & Adriaan

De Bassie & Adriaan-kijker herkende de bijzondere naam misschien al. In een aflevering van de serie over de beroemde acrobaat en zijn clownsvriend zijn ze in Wales en heeft Bassie geen enkele moeite met de uitspraak van Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch.