Coach Dordrecht uit zijn dak tegen scheidsrechter: 'Mij rood geven was enige dat hij goed deed'
Michele Santoni tegen Jong Ajax © ProShots

Coach Dordrecht uit zijn dak tegen scheidsrechter: 'Mij rood geven was enige dat hij goed deed'

12:15, 30-01-2024 / Laatste Update: 13:39, 30-01-2024

FC Dordrecht speelde maandagavond met 2-2 gelijk op De Toekomst tegen Jong Ajax. Iemand die daar absoluut niet blij mee was, was coach Michele Santoni. De Italiaans Nederlandse coach kreeg net als één van zijn spelers een rode kaart en na de wedstrijd ging hij dan ook los op de arbitrage.

Antef Tsoungui kreeg in minuut 68 een rode kaart van scheidsrechter Nick Smit en daar was Santoni het totaal niet mee eens. "Het was gewoon een kruising van twee spelers op het middenveld. Het was geen open kans. Het was gewoon een van de vele overtredingen die gebeuren tijdens het voetbal." De scheidsrechter kon dan ook niet op complimenten rekenen. "Hij heeft maar één ding goed gedaan vandaag en dat is mij rood geven. Voor de rest zat hij er alleen maar naast."

Eigen rode kaart

Na zijn woedeuitbarstingen op het veld kreeg Santoni zelf ook een rode kaart. Die prent wijdt hij aan zijn Italiaanse roots. "Ik heb van alles gezegd. Niet tegen de scheidsrechter, maar tegen de vierde man. Wij moeten een bepaalde vechtlust tonen. Als trainer zijnde ben ik de eerste die dat moet uitstralen en soms ga je daarin over de schreef. Daar zijn wij in Italië heel goed in."