Code geel-zwart! Vitesse blaast Rapid Wien omver op weg naar 8e finales Conference League
i

Pro Shots

Code geel-zwart! Vitesse blaast Rapid Wien omver op weg naar 8e finales Conference League

Bart van der Wijst • 23:52, 24-02-2022

Vitesse is door naar de 8e finales van de Conference League. In Nederland was donderdag weer code geel afgegeven, maar ze waren vergeten te zeggen dat het om code geel-zwart ging in Arnhem. Vitesse vloog namelijk over het veld tegen Rapid Wien en won met 2-0, dat was voldoende om de 1-2-nederlaag in Oostenrijk weg te poetsen.

De fans van Vitesse lieten zich voor de wedstrijd al flink horen en die energie werd overgebracht op de spelers. Ook zonder de geschorste Loïs Openda, die net als heel Vitesse in Oostenrijk was vergeten dat hij op scherp stond, en geblesseerde Riechedly Bazoer was Vitesse heer en meester.

Drukken!

Waar het in de Eredivisie allemaal stroef gaat met Vitesse, is dat Europees vaak heel anders. Dan komen er bepaalde krachten los bij de spelers. Ook donderdagavond weer in Arnhem. Net als in de heenwedstrijd werd er snel gescoord. Dit keer voor Vitesse zijnde aan de goede kant.

Adrian Grbić raakte voor de eerste keer sinds zijn komst naar Arnhem een bal goed en dat leverde direct een hele belangrijke 1-0 op. De spits rondde beheerst af na een geweldige pass van rechtsback Eli Dasa. Diezelfde Dasa zorgde met een pass waar Kevin De Bruyne jaloers op zou zijn ook voor de assist bij de 2-0. Dasa zette Matús Bero vrij voor de goal: raak.

Knokken

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Vitesse zocht de aanval, Rapid Wien wist nauwelijks indruk te maken. Het was dan ook wachten op de 3-0. Die leek er ook een paar keer te komen. Dasa bekroonde zijn perfecte wedstrijd bijna met een doelpunt, alleen de bal werd van de lijn gehaald. Een goal van Jacob Rasmussen werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel.

Een paar minuten voor tijd sloeg de vlam in de pan. Vitesse pakte de bal terwijl Rapid Wien een vrije trap snel wilde nemen. Alles en iedereen vloog van de bank en stond even oog-in-oog met elkaar. Ook assistent-trainer Nicky Hofs en de geschorste Bazoer stonden vooraan.

Vitesse ❤️ Europa

De tijd tikte verder in het voordeel van Vitesse, dat wel steeds vaker moest verdedigen. Alleen Rapid Wien deed werkelijk niks goed met de bal. Daardoor bleef het bij 2-0 en duurt het Europese sprookje van Vitesse voort, zij plaatsen zich voor de 8e finales van de Conference League. Vrijdag is al de loting, hier vind je wie de mogelijke tegenstanders zijn.