Cody Gakpo is dolblij na bekerzege: 'Eindelijk weer een prijs'
i

ANP

Cody Gakpo is dolblij na bekerzege: 'Eindelijk weer een prijs'

Brian Vesseur • 22:32, 17-04-2022 / Laatste Update: 22:49, 11-12-2023

Aanvoerder Cody Gakpo heeft PSV naar de bekeroverwinning geschoten. Hij maakte vlak na rust de 2-1 tegen Ajax in de Rotterdamse Kuip. De aanvaller deed na de wedstrijd zijn verhaal. "Eindelijk weer een prijs."

"We voelden in de eerste helft al dat het mogelijk was", aldus Gakpo voor de camera van ESPN. In de eerste helft kwamen de Eindhovenaren met 1-0 achter, en de 2-0 werd net afgekeurd. Direct na rust scoorde PSV binnen 5 minuten twee keer. 

Gakpo merkte op dat Ajax minder dominant was dan normaal. "Na de 2-0 schrok ik wel, maar die was gelukkig buitenspel. Daarna kwamen goed uit de kleedkamer", aldus de doelpuntenmaker, die ter aarde stortte na het fluitsignaal. "We hadden dit echt nodig. Een jaar lang hard gestreden in Europa, Eredivisie en de beker. Nu hebben we eindelijk weer een prijs."

Reactie Teze

Jordan Teze speelde een essentiële rol in de verdediging van PSV, en keek achteraf direct vooruit naar de competitie. Hij zei: "We hebben nu 2 prijzen gewonnen, maar we willen ze allemaal. We doen ook nog mee in de titelrace. Uiteindelijk wil je als speler en team gewoon topwedstrijden en prijzen winnen. We hebben goed gestreden met elkaar."