Cody Gakpo is Oranje-collega de baas met Liverpool, Arsenal houdt huis
Cody Gakpo en Virgil van Dijk ©Getty Images

Cody Gakpo is Oranje-collega de baas met Liverpool, Arsenal houdt huis

18:00, 17-02-2024 / Laatste Update: 18:21, 17-02-2024

Liverpool heeft in de Premier League Brentford in eigen huis geklopt: 1-4. Daardoor heeft de koploper van de Engelse competitie vijf punten meer dan nummer twee Manchester City. De landskampioen heeft wel twee speelronden minder afgewerkt.

Tijdens het duel waren er diverse Nederlanders actief. Bij Brentford stond Mark Flekken onder de lat, bij Liverpool startte Virgil van Dijk als captain. Ryan Gravenberch en Cody Gakpo vielen in bij The Reds.

Cody Gakpo

Diogo Jota zette in de 35e minuut Darwin Núñez vrij voor Flekken en die maakte het af met een lob. Op aangeven van Mohamed Salah maakte Alexis Mac Allister in de 55e de tweede treffer. In de 68e scoorde Salah op aangeven van Gakpo. Na de eretreffer van Brentford-spits Ivan Toney maakte Gakpo in de 86e minuut de 1-4. Van Dijk was in de slotminuten dichtbij de vijfde, maar kopte op de lat.

15:38 - 17-02-2024

Samenvatting Brentford - Liverpool

Cody Gakpo sloeg toe bij Brentford tegen Liverpool. In de slotfase maakte de Nederlander de laatste goal van de wedstrijd. Bekijk de samenvatting.

Arsenal

Arsenal blijft in het spoor van Liverpool. De Londenaren waren veel te sterk voor Burnley, dat in eigen huis met 0-5 werd afgedroogd. Nummer vijf Tottenham Hotspur liet thuis dure punten liggen tegen Wolverhampton Wanderers: 1-2. 

Uitslagen Premier League