Cody Gakpo maakt belangrijke treffer voor Liverpool in halve finale Carabao Cup
i

Getty Images

Cody Gakpo maakt belangrijke treffer voor Liverpool in halve finale Carabao Cup

Bart van der Wijst • 23:58, 10-01-2024 / Laatste Update: 13:02, 15-01-2024

Cody Gakpo heeft zijn ploeg Liverpool naar een uitstekende uitgangspositie geschoten in de Carabao Cup. De oud-PSV'er viel in toen de thuisploeg met 1-0 achter stond; uiteindelijk maakte Gakpo de winnende treffer: 2-1. De return in Londen is op woensdag 24 januari.

Liverpool begon de wedstrijd met de herstelde Virgil van Dijk. De captain ontbrak afgelopen weekend vanwege ziekte tegen Arsenal (2-0 winst in de FA Cup). Juist Van Dijk zag er niet lekker uit bij de openingsgoal van Willian.

Half het duel in

Van Dijk kopte de bal maar half weg en dus werd Fulham meteen gevaarlijk. Andreas Pereira bediende zijn landgenoot Willian, die de bal in de korte hoek achter bekerkeeper Caoimhín Kelleher schoot. Dus moest Liverpool in de achtervolging.

Comeback

En die achtervolging kwam er, al gebeurde dat wel pas in de tweede helft. Liverpool miste Mo Salah, Trent-Alexander Arnold en Dominik Szoboszlai; Gakpo en Darwin Núñez begonnen op de bank. Juist dat duo bezorgde Liverpool de overwinning.

Nadat Curtis Jones met een gelukje de 1-1 maakte was het Gakpo die scoorde na een goede assist van de Uruguayaan Núñez. Gakpo liep de bal binnen uit de voorzet. Na de 2-1 van de Nederlander zocht Liverpool nog naar een derde doelpunt, die kwam er met meer geluk (voor Fulham) dan wijsheid niet.

Daardoor verdedigt Liverpool over twee weken een minimale voorsprong op Craven Cottage. De andere halve finale gaat tussen Middlesbrough en Chelsea. Middlesbrough staat met 1-0 voor, binnenkort is de return in Londen.

De 2-1 van Gakpo: