Comeback Sam Allardyce in de maak? Tegen degradatie vechtend Burnley ontslaat Sean Dyche
i

Getty Images

Comeback Sam Allardyce in de maak? Tegen degradatie vechtend Burnley ontslaat Sean Dyche

Bart van der Wijst • 14:22, 15-04-2022 / Laatste Update: 22:53, 11-12-2023

Burnley gaat op zoek naar een andere hoofdcoach. Vrijdagmiddag meldde de ploeg uit de Premier League dat trainer Sean Dyche na 9 jaar is ontslagen. Dat maakt de weg vrij voor een Engelse trainerslegende: Sam Allardyce.

Want ben je een club in nood in de Premier League - en dat is Burnley op de 18e plek - dan trek je bij Allardyce aan de bel. Hij hield eerder al Sunderland (2016) en Crystal Palace (2017) in de Premier League. Zijn laatste avontuur als redder van West Bromwich Albion in 2021 liep uit op een mislukking, die club degradeerde naar het Championship.

Dyche

Dat ze bij Burnley een beetje in paniek zijn bevestigt het vertrek van Dyche wel. Hij was al sinds 2012 daar de manager en tevens de langstzittende coach in de Premier League. "We hebben het idee dat een wijziging noodzakelijk is om de selectie de beste kans te geven om zich te handhaven", verklaarde voorzitter Alan Pace Dyches ontslag.

Burnley staat op een 18e plek in de Premier League, dat betekent aan het einde van het seizoen degradatie. De achterstand naar de veilige 17e plek (Everton) bedraagt 4 punten. Bij Burnley staan de Nederlanders Wout Weghorst en Erik Pieters onder contract.