Dit is de commentator bij de finale van de Champions League
i

Getty Images

Dit is de commentator bij de finale van de Champions League

Bart van der Wijst • 00:35, 09-06-2023 / Laatste Update: 03:46, 12-12-2023

Zaterdagavond staat de Champions League-finale tussen Inter en Manchester City op het programma. Voor heel wat spelers wordt dat de eerste keer, een finale op zo'n groot podium. Ook de commentator van RTL7 maakt zijn debuut. Wie dat is, lees je hieronder.

Wie is de commentator bij Inter - Manchester City?

Dat is Teun de Boer. In gesprek met De Gelderlander vertelt hij over zijn aanstaande job in Istanboel. "City is favoriet, maar Inter kan verrassen in de rol van underdog. Ik heb er ongelooflijk veel zin in", aldus de 30-jarige commentator.

Lees ook: Maakt Inter kans tegen Manchester City? ‘City is op elke positie beter’

Leraar

Zijn oude baan als leraar op een basisschool helpt De Boer nu in zijn vak. "Een leraar moet kunnen improviseren. Dat is als commentator ook een must. Daarnaast ben je als docent constant bezig met het overbrengen van een boodschap. Nu zie ik alleen de kinderen niet meer voor me, maar weet ik wel dat ik tegen miljoenen mensen praat."

De Boer typeert zijn stijl als 'jeugdig enthousiast'. "Ik ben dienend en zeg altijd dat je de ober bent van de wedstrijd. Daarnaast speel ik graag met woorden die je niet meer zo vaak hoort, dat zal ook wel door mijn achtergrond in het onderwijs komen."

Aanstaande zaterdag hoor je hem vanaf 21.00 uur in de finale van de Champions League.