Comoren-invalkeeper gaat beroemd 'tape-shirt' veilen voor het goede doel
i

Proshots

Comoren-invalkeeper gaat beroemd 'tape-shirt' veilen voor het goede doel

Trevor Wagener • 12:20, 09-02-2022 / Laatste Update: 16:35, 08-01-2024

Chaker Alhadhur heeft een actie opgezet voor het goede doel! De Comorese voetballer, die vorige maand bij het toernooi om de Afrika Cup opviel door als veldspeler in het doel plaats te nemen, gaat zijn bijzondere shirt veilen. De opbrengst gaat naar 4 goede doelen die hem het meest aan het hart gaan.

Tijdens het toernooi kampte de Comoren met enkele conoragevallen. Hierdoor was het kleine voetballand genoodzaakt om in de 8ste finale tegen gastland Kameroen een veldspeler in het goal te posteren. Dit werd Alhadhur, doorgaans linksback.

Keepershirt Comoren geveild

Alhadhur moest volgens de regels een shirt voor keepers aan, met (keepers)nummer 16. De 30-jarige verdediger plakte met tape zijn eigen rugnummer (3) op het shirt en groeide uit tot een icoon.

Op social media liet Alhadhur weten dat het tenue onder de hamer gaat. "Ik had de kans om een uitzonderlijk moment mee te mogen maken", schreef hij. "Het was belangrijk voor mij dat deze ervaring ten goede zou komen aan goede doelen-organisaties die mij aan het hart liggen. Daarom veil ik mijn keepersshirt!"

Tot en met 22 februari kan er geboden worden op het bijzondere shirt. De veiling loopt tot en met die dag, met 22.00 als deadline.

J’ai eu la chance de vivre un moment exceptionnel et c’était important pour moi que cette expérience puisse profiter à des causes qui me tiennent à cœur.C’est pourquoi je mets mon maillot de gardien des Comores « scotché au dos » porté lors du huitième de finale face aux enchères pic.twitter.com/bkCjhKZsP1

— Chaker Alhadhur (@Alhadhurchaker) February 8, 2022