🎥 | Oosting genoot van mentaliteit bij Twente-spelers: 'Op een vijandige, aparte avond'

Trevor Wagener • 11:46, 04-08-2023 / Laatste Update: 07:31, 12-12-2023

Joseph Oosting is trots op FC Twente. De coach van de Tukkers zag donderdagavond toe hoe zijn ploeg na verlenging (1-1) bij het Zweedse Hammarby, nadat het vorige week in Enschede in 1-0 eindigde, doorging naar de volgende kwalificatieronde. Ook stond de 51-jarige trainer stil bij de 'aparte' sfeer in de Tele2 Arena in Stockholm.

De oud-voetballer was niet blij met de tegengoal die Twente kort voor rust incasseerde. Een van richting veranderd schot van Josef Erabi viel zó over Lars Unnerstall de goal in.

Zien 🎥: Bekijk hier de samenvatting van Hammarby – FC Twente

Tegendoelpunt Twente

"Dat is geen prettige goal tegen", zei Oosting nog netjes voor de camera's van Veronica, om de treffer daarna als klotegoal te bestempelen. "Die bal gaat normaal gesproken niet zo over Lars heen binnen", ging hij verder. Oosting zag toe hoe de Zweden met het spreekwoordelijke mes tussen de tanden speelden.

"Het was in de eerste 20 minuten nogal een mannelijk gevecht. Gelukkig konden we al snel via ons middenveld tot kansen komen. Ik moet mijn spelers complimenten geven voor de getoonde mentaliteit." Sommige Twente-spelers zaten er na afloop helemaal doorheen, vervolgde hij. "Dat is top, maar we willen ook Europees voetbal halen."

Ha-hammarby

Als afsluiter ging Oosting in op de ambiance in het stadion. Na ongeregeldheden van vorige week in De Grolsch Veste besloot Twente géén uitsupporters mee naar Scandinavië te nemen. Ook werden de reizende fans afgeraden om naar Stockholm te gaan. Behalve de fysieke strijd op het veld, merkte Oosting er niets van.

"Het was een aparte avond", besloot hij. "Ik snap dat het mooi is als je fan van Hammarby bent. Het was enerverend, en soms ook vijandig om mee te maken. Of ik me onveilig heb gevoeld? Nee, geen moment." Twente speelt in de volgende ronde tegen Riga FC uit Letland. "Hopelijk zijn onze fans er dan wel weer bij."