🎥 | Ünüvar hoort volgende Europese tegenstander Twente: 'Riga? Ken ik niet'

Trevor Wagener • 10:29, 04-08-2023 / Laatste Update: 04:32, 12-12-2023

Naci Ünüvar was na afloop van het zwaarbevochten gelijkspel na verlenging van FC Twente op bezoek bij het Zweedse Hammarby (1-1) om de Europa Conference League goudeerlijk: de pas 20-jarige aanvaller was blij dat zijn nieuwe ploeg de volgende ronde bereikte, maar had geen flauw idee wat Riga FC was.

Zie ook: Sem Steijn genoot van vijandige sfeer in Hammarby-stadion! 'Ik vind dit heerlijk'

De 3-voudig kampioen van Letland (2018, 2019 en 2020) deed niet meteen een belletje rinkelen bij de voormalig buitenspeler van Ajax. "Riga? Ken ik niet... nee, ken ik niet", zei Ünüvar met een grijns voor de camera's van Veronica. "Een club uit Letland? Oké! Nou, we moeten ons weer ready maken om er ook daar weer te staan."

Ünüvar: "Riga!?"

Ünüvar kwam in Zweden als invaller binnen de lijnen, maar moest met zijn ploeggenoten strijden om de tegenstander te temmen. "120 minuten spelen, en dat nog in de voorbereiding, is gewoon zwaar", complimenteerde hij zijn teamgenoten. Ook ging de aanvaller in op zijn eigen positie.

Vorig seizoen werd de eerder door blessures geplaagde aanvaller verhuurd aan het Turkse Trabzonspor. Zijn ambities in Enschede zijn duidelijk. "Het liefst speel ik op 10, maar de afgelopen jaren speelde ik vanaf links. Ik verwacht basisspeler te worden, als in: daar ga ik alles aan doen en keihard voor werken. Ik voel me goed, ben fit en wil spelen waar de trainer me neerzet."

Volgende Europese tegenstander FC Twente

Riga, dat pas in 2014 werd opgericht na een fusie tussen de clubs Dinamo Riga en FC Caramba, won naast 3 landstitels ook 1 keer de nationale beker.