Conference League: wereldgoal bij Marseille - PAOK, sensatie Bodø wint wéér van Roma

Bart van der Wijst • 01:00, 08-04-2022 / Laatste Update: 23:59, 11-12-2023

Veel Nederlandse ogen waren donderdagavond (terecht) gericht op PSV, dat op bezoek ging bij Leicester City. Maar er werden meer wedstrijden gespeeld in de kwartfinales van de Conference League. De mogelijke tegenstanders van PSV en Feyenoord kwamen in actie.

De Nederlandse ploegen speelden zelf gelijk. Feyenoord deed dat in een knotsgekke 3-3 tegen Slavia Praag en PSV en Leicester City scoorden niet in Engeland.

Olympique Marseille - PAOK 2-1

Het beloofde vuurwerk kregen we niet alleen op het veld. Daags voor de wedstrijd molesteerden fans van PAOK de halve binnenstad en vlak voor de wedstrijd kwam er revanche vanuit het Marseille-vak. Fans van die club vuurden vuurwerk richting het uitvak met PAOK-hooligans.

Ook op het veld kregen we vuurwerk, van de voet van Dimitri Payet. Hij zorgde met een vlammend schot voor de 2-0, nadat Gérson de thuisploeg op voorsprong zette. Omar El Kaddouri deed na rust wat terug namens PAOK, waardoor de return in Griekenland volgende week nog spannend is.

In de halve finales speelt de winnaar van dit duel tegen Feyenoord of Slavia Praag.

Bodø/Glimt - AS Roma 2-1

Niet alleen Feyenoord en Slavia Praag speelden voor de 2e keer dit Conference League-seizoen tegen elkaar, dat deden ook sensatie Bodø/Glimt - dat in de vorige ronde AZ uitschakelde - en AS Roma. Zo sprankelend als de vorige wedstrijd in Noorwegen werd het niet.

Toen won Bodø met maar liefst 6-1(!) van de ploeg van José Mourinho. Deze keer hield de Romeinse verdediging beter stand, al maakte Hugo Vetlesen in de 89e minuut nog wel de winnende treffer voor Bodø. Volgende week is de return in Rome, de winnaar speelt tegen PSV of Leicester een ronde later.