Contract Ihattaren bij Juventus na 2 troosteloze jaren ontbonden: 'Succes Mohamed'
i

Getty Images

Contract Ihattaren bij Juventus na 2 troosteloze jaren ontbonden: 'Succes Mohamed'

Trevor Wagener • 18:01, 28-07-2023 / Laatste Update: 01:56, 12-12-2023

Het contract van Mohamed Ihattaren bij Juventus is verscheurd. De 21-jarige middenvelder speelde sinds de zomer van 2021 bij de Turijnse topclub, maar is nu ontslagen nadat zijn verbintenis is ontbonden. Dat bevestigde de club vrijdag via Twitter. Uiteindelijk speelde Ihattaren géén 1 keer voor Juventus.

In een kort en bondige verklaring zwaaide 'de Oude Dame' het voormalige toptalent dan definitief, nadat het besluit al rond ging in de geruchtenmolen, uit. "De formele beëindiging van het contract dat Mohamed Ihattaren aan Juventus bond, is officieel", klonk het droogjes. In 2 korte woorden wenste Juventus Ihattaren het beste voorde toekomst. "Succes Mohammed."

Wat Ihattaren gaat doen of waar hij gaat voetballen, is nog onduidelijk. De in Utrecht geboren technische spelmaker met Marokkaanse roots was een toptalent op De Herdgang en oud-trainer Mark van Bommel nam hem op 20 januari 2019 voor het eerst bij de wedstrijdselectie van PSV 1 (uit bij Emmen). Enkele dagen daarna debuteerde hij, maar onder trainer Roger Schmidt werd alles anders.

Spiraal

Ihattaren belandde op de reservebank én de tribune en meerdere privéomstandigheden kregen invloed op zijn voetballoopbaan: hij vertrok naar Turijn en ging in 1 stuk door naar Sampdoria, voor wat een uiterst teleurstellende huurperiode zou zijn.

Ajax haalde hem voor aanvang van seizoen 2022/2023 naar Amsterdam. Na een eng sterke voorbereiding en een prima start bij de Amsterdamse beloften kregen meerdere problemen in zijn privéleven opnieuw vat op de carrière van de (voorlopig voormalig) jeugdinternational.

Ufficiale la risoluzione consensuale del contratto che legava Mohamed Ihattaren alla Juventus.

In bocca al lupo, Mohamed.

— JuventusFC (@juventusfc) July 28, 2023