Controversiële Everton-speler steekt draak met VAR-audio eisend Nottingham Forest
Ashley Young tijdens Everton tegen Nottingam Forest © Getty Images

Controversiële Everton-speler steekt draak met VAR-audio eisend Nottingham Forest

16:58, 22-04-2024 / Laatste Update: 16:58, 22-04-2024

Nottingham Forest verloor zondag uit bij Everton met 2-0. De club blijft daardoor steken in de strijd om handhaving in de Premier League. Enkele controversiële beslissingen van de arbitrage hebben de club nu genoodzaakt om naar de scheidsrechterscommissie van de Premier League te stappen.

Nottingham zou voorafgaand aan het duel in Liverpool al naar de PGMOL (Professional Game Match Officials Limited) zijn gestapt om aan te geven dat de VAR van dienst, Stuart Attwell, een fan is van Luton Town. Luton is een directe concurrent van Nottingham in strijd om degradatie in de Premier League.

Niet lang na het laatste fluitsignaal liet Nottingham al weten te onderzoeken welke opties zij als club hebben. Nu eisen ze dat de audio van de VAR wordt vrijgegeven. Zij hebben het dan vooral over drie losstaande incidenten, waar zij denken dat ze een penalty hadden moeten krijgen.

Ashley Young

Opvallend is dat Everton-speler Ashley Young bij alle drie de momenten betrokken was. Hij zou twee keer een overtreding hebben gemaakt in het strafschopgebied, terwijl hij ook eenmaal van hands beschuldigd werd.

Young zelf denk er zo het zijne van, dat blijkt wel uit het bericht dat hij op sociale media plaatste. Op X plaatse de oud-speler van Manchester United dat hij naar 'wat oude muziek' aan het luisteren was. Het ging in dit geval om 'cry me a river' van Justin Timberlake, waarschijnlijk refererend naar de aantijgingen van Nottingham.