Coppa voor Inter! De Vrij lokt penalty uit bij De Ligt en wereldgoal Perisic in verlenging tegen Juve

Eimert Pruis • 01:36, 12-05-2022 / Laatste Update: 06:05, 12-12-2023

Ivan Perisic heeft Internazionale in de verlenging de Coppa Italia bezorgd. De linkervleugelspeler benutte tegen Juventus een penalty en maakte een weergaloze goal. De pingel werd versierd door Stefan de Vrij. Hij 'naaide' notabene zijn landgenoot en vriend bij Juventus Matthijs de Ligt. Eindstand 4-2.

De reguliere speeltijd eindigde in 2-2. Inter kwam al vroeg op voorsprong via Nicolo Barella. Net na de rust boog Juventus de stand om in 2 minuten. In de 50e minuut scoorde Alex Sandro en in de 52e minuut was het Dusan Vlahovic die Juve op voorsprong bracht. Een benutte pingel van Hakan Calhanoglu 10 minuten voor tijd zorgde voor verlenging. Denzel Dumfries was toen net bij Inter ingevallen.

Perisic de man van de verlenging na duel De Vrij-De Ligt

Die verlenging begon spectaculair. De Ligt bracht De Vrij naar de grond. Het duel der Nederlandse verdedigers leverde De Vrij een penalty op. De oud-Feyenoorder ging gemakkelijk naar de grond, maar de VAR vond het genoeg om scheidsrechter Paolo Valeri naar het scherm te sturen. De fluitende baas besloot tot een pingel.

Enerverende finale maakt mindere status Coppa Italia beetje goed

Perisic schoot onberispelijk binnen, maar dat was nog niet eens het hoogtepunt van de wedstrijd. De Kroaat kreeg niet veel later de bal randje 16, dacht niet na en schoot strak in de rechterbovenhoek. Het leverde de Coppa Italia op.

Andere opzet

Een bekertoernooi dat door de opzet aan prestige heeft ingeboet. Zo speelde Inter 2 wedstrijden (tegen Empoli en AS Roma) en toen volgde het 2-luik met AC Milan in de halve finale. De finale was gelukkig enerverend en maakte veel goed. Voorheen speelde je veel meer duels. Nu is de top 8 van de Serie A al zeker van een plaats bij de laatste 16.