Coronapaniek bij Roda JC: Limburgers vragen KNVB om wedstrijd tegen Excelsior uit te stellen
i

Pro Shots

Coronapaniek bij Roda JC: Limburgers vragen KNVB om wedstrijd tegen Excelsior uit te stellen

Eimert Pruis • 19:39, 24-02-2022 / Laatste Update: 07:48, 12-12-2023

Roda JC heeft de KNVB gevraagd of de competitiewedstrijd van vrijdagavond tegen Excelsior uitgesteld kan worden. Meer dan 10 spelers van de Limburgse club uit de Keuken Kampioen Divisie zitten vanwege positieve coronatests in isolatie. "We hebben een dusdanig aantal positieve gevallen, dat we het hebben voorgelegd aan de KNVB", aldus een woordvoerder van Roda JC. "Omdat de coronaregels vrijdag weer veranderen, is er veel onzekerheid bij ons."

De bond moet bepalen of de wedstrijd wordt uitgesteld of dat Roda JC toch moet aantreden. "Sommige spelers hebben vorige week positief getest en zitten in quarantaine, zij hebben de hele week dus niet getraind. Deze week kwamen er meer positieve tests bij", aldus de woordvoerder. "De gezondheid van de spelers en stafleden staat voorop en ook de gezondheid van de tegenstander."

Vorige week werden alle wedstrijden die voor vrijdagavond in de Keuken Kampioen Divisie op het programma stonden afgelast als gevolg van de storm Eunice. De KNVB heeft die duels verplaatst naar maandag 14 maart. Roda JC, dat op de 8e plek staat, ontvangt dan De Graafschap.