🎥 | Cremonese houdt AC Milan op doelpuntloos gelijkspel

Joris Kaper • 23:36, 08-11-2022 / Laatste Update: 05:29, 08-01-2024

In de Serie A is laagvlieger Cremonese erin geslaagd om een punt over te houden aan het duel met AC Milan. De thuisploeg hield de Milanezen op 0-0 en daarmee loopt koploper Napoli 2 punten uit op AC Milan.

De wedstrijd begon niet al te spectaculair, want in het eerste half uur waren de kansen schaars. Alleen Brahim Diaz, Ante Rebić (kopbal) en vlak daarna Divock Origi waren namens AC Milan dicht bij een doelpunt. Ook Malick Thiaw was daarna dichtbij een goal voor Milan, maar zijn kopbal belandde op de vuisten van Cremonese-goalie Marco Carnesecchi. Cremonese kon daar in de 1e helft eigenlijk niks tegenover zetten.

2e helft

Ook na de rust was Milan de ploeg die het spel probeerde te maken en dat leidde in de 56e minuut tot een goal van Divock Origi. Zijn doelpunt werd na ingrijpen van de VAR echter afgekeurd wegens buitenspel. Milan drong daarna wel aan, maar tot hele grote kansen leidde dat niet meer. Een teleurstellend resultaat voor AC Milan dus tegen de nummer 18 van de Serie A.

Stand

AC Milan doet door het gelijke spel slechte zaken, want de achterstand op koploper Napoli is na 14 wedstrijden al opgelopen tot 8 punten. Ook voelt het de hete adem van Lazio, de nummer 3 van de Serie A, in de nek. De Romeinen staan 3 punten achter, met 1 wedstrijd tegoed. Cremonese schiet niet veel op met het ene punt en blijft 18e, hoewel elk punt mooi meegenomen is voor de degradatiekandidaat.