🎥​ | Cristiano Ronaldo basht ook Manchester United-leiding: 'Ze geven niets om de club'
i

ANP

🎥​ | Cristiano Ronaldo basht ook Manchester United-leiding: 'Ze geven niets om de club'

Joris Kaper • 11:03, 15-11-2022 / Laatste Update: 08:53, 12-12-2023

Ook in het 2e deel van het veelbesproken interview van Cristiano Ronaldo bij Piers Morgan neemt de Portugees geen blad voor zijn mond. In het 1e deel moest onder meer Erik ten Hag het zwaar ontgelden. In deel 2 van het interview valt hij de eigenaren en de bestuurders van Manchester United behoorlijk af.

Ronaldo forceert met het interview duidelijk een vertrek bij United, iets wat aardig lijkt te lukken. In het interview heeft hij geen goed woord over voor de familie Glazer. De Amerikaanse eigenaren van de club hebben volgens de Portugees helemaal niets met voetbal.

'United is een marketingclub'

"Ze geven niets om de club, en dan bedoel ik de professionele sport. Manchester United is een marketingclub. Ze verdienen geld met marketing. De sport geven ze naar mijn idee helemaal niet om", aldus Ronaldo. Ook Louis van Gaal zei iets soortgelijks toen hem werd gevraagd naar de mogelijke aanstelling van Erik ten Hag bij de club.

'Leiding geloofde niet dat mijn dochter ziek was'

Ook de dagelijkse leiding van United ontkomt niet aan de sneren van CR7. Volgens hem ging het onder meer mis in de voorbereiding, toen zijn dochtertje ziek werd. "Ik sprak erover met de directeur en de voorzitter. Ze geloofden niet echt dat er echt iets aan de hand was. Daar voelde ik me slecht over. De gezondheid van mijn familie zal ik altijd boven het voetbal stellen."

Voorbereiding

"Het deed me echt pijn, omdat ze twijfelden of ik me wel echt zorgen maakte", zegt Ronaldo. De aanvaller liet vervolgens zo'n beetje de hele voorbereiding op het seizoen aan zich voorbij gaan. "We waren een week in het ziekenhuis omdat Bella een groot probleem had. Daarom was ik er niet."

Teamgenoot Bruno Fernandes boos?

Ondertussen lijkt United-ploeggenoot Bruno Fernandes het allemaal niet zo lekker te vinden. Tijdens het trainingskamp van Portugal leek Fernandes in de kleedkamer niet al te enthousiast om zijn muitende ploeggenoot. Meer dan een slap handje kon er niet vanaf bij de verbaasde Ronaldo, terwijl er ook nauwelijks oogcontact was.

Het 2e deel van het in totaal 90 minuten lange interview wordt woensdag en donderdag uitgezonden bij Piers Morgan Uncensored.