Cristiano Ronaldo gaat NOOIT meer naar Europa: 'Al die spelers komen hier dankzij mij'
i

Getty Images

Cristiano Ronaldo gaat NOOIT meer naar Europa: 'Al die spelers komen hier dankzij mij'

Matthijs Nijhuis • 10:24, 18-07-2023 / Laatste Update: 06:52, 08-01-2024

Cristiano Ronaldo is meer dan tevreden met zijn podium in de Saudi Pro League. Gisteren leed zijn Al-Nassr een 5-0 nederlaag in thuisland Portugal tegen Celta Vigo. Na afloop zette de wereldster even de bloemetjes buiten met een aantal sappige quotes. Zo zou CR7 'nooit meer terugkeren naar het Europese voetbal' en is zijn overstap naar Saoedi-Arabië dé oorzaak voor alle transfers naar de zandbak.

Ondanks het dikke verlies van zijn team was Ronaldo dik tevreden over het niveau van de Arabische competitie. Het Europees voetbal zou echter zwaar achteruitgaan. "Alleen de Premier League is nog van enige waarde", aldus de Portugees. "Ik ga 100 procent niet meer terug naar Europa. Binnen een jaar haalt de Saudi Pro League de Turkse en de Nederlandse competitie in."

Even Messi plagen

Tenslotte vindt Ronnie ook dat hij verantwoordelijk is voor alle transfers van topspelers naar Saoedi-Arabië. Onder andere Karim Benzema, N’Golo Kante en Kalidou Koulibaly hebben zich al aan de Arabieren verbonden. "Ik heb de weg voor ze geopend", zei hij. 'Aartsrivaal' Lionel Messi koos toch voor Inter Miami en daarmee Amerikaans voetbal. Daar maakte de nummer 7 snel werk van: "De Saudi League is beter dan MLS." Aan zelfvertrouwen geen gebrek.