Cyriel Dessers wil PSV nu als speler van Rangers pijn doen: 'speciale wedstrijden'
i

Pro Shots

Cyriel Dessers wil PSV nu als speler van Rangers pijn doen: 'speciale wedstrijden'

Eimert Pruis • 22:30, 21-08-2023 / Laatste Update: 02:42, 12-12-2023

Cyriel Dessers hoopt dinsdag in de thuiswedstrijd van Rangers FC tegen PSV in de play-offs van de Champions League opnieuw een hoofdrol te spelen. De Belgische aanvaller bezorgde in mei vorig jaar Feyenoord met 2 doelpunten in de slotfase een punt tegen PSV (2-2), dat daardoor de landstitel definitief kon vergeten.

"Ik hoop de komende weken de beste versie van mezelf te laten zien", aldus Dessers. "Het worden speciale wedstrijden voor me tegen PSV. Ik ken de club, ik ken het land. De doelstelling voor Rangers en mij is helder: we willen het hoofdtoernooi halen. Ik heb in Nederland en Italië gespeeld. Ik probeer te combineren wat ik in beide competities heb geleerd en zo een complete aanvaller te worden."

Niet makkelijk tegen PSV

Dessers denkt dat zijn elftal het niet eenvoudig krijgt. "PSV is een aanvallende ploeg met enkele topspelers", zei hij. "Maar wij weten waar onze kansen liggen. Europese avonden zijn bijzonder, dan kunnen we altijd iets extra's brengen."

Veel Eredivisie bij Rangers

Naast Dessers kent Rangers met Danilo (Feyenoord) en Sam Lammers (onder meer PSV) nog 2 nieuwe spelers met een verleden in de Eredivisie. Trainer Michael Beale is blij met zijn aanvallers. "Ik was blij dat we Dessers konden halen. Hij wordt elke dag sterker. Met zijn doelpunten heeft hij een mooie historie tegen PSV." Over Danilo zei hij: "Hij is echt een geweldige gozer met een goede persoonlijkheid. Hij heeft, qua verhuizing, een aantal drukke weken achter de rug. Nu hij helemaal gesetteld is, kan hij zich helemaal op het voetbal concentreren."

Wanneer spelen Rangers en PSV tegen elkaar?

Rangers en PSV trappen dinsdag om 21.00 uur Nederlandse tijd af. De 2e ontmoeting is volgende week woensdag in Eindhoven, ook om 21.00 uur.