Cyril Ngonge (oud-FC Groningen) houdt Hellas Verona in Serie A, Claudio Ranieri promoveert met Cagliari

Sjors Tanis • 00:41, 12-06-2023 / Laatste Update: 01:20, 12-12-2023

Cyril Ngonge heeft zich zo goed als onsterfelijk gemaakt bij Hellas Verona. De 23-jarige Belgische spits, in de winterstop overgenomen van FC Groningen, scoorde 2 keer in de beslissingswedstrijd tegen degradatie in de Serie A. Door zijn goals won Hellas Verona met 3-1 van Spezia.

Ngonge maakte het 2e en 3e doelpunt van zijn ploeg. Hij werd in de 76e minuut gewisseld. Check hierboven de samenvatting! Deyovaisio Zeefuik ontbrak in de selectie van Hellas Verona. Jayden Braaf bleef op de bank. Keeper Jeroen Zoet deed hetzelfde bij Spezia, dat degradeert naar de Serie B.

Lees ook: Dit is waarom Spezia en Hellas Verona een beslissingsduel spelen om te bepalen wie in Serie A blijft

Verleden in Nederland

Ngonge speelde anderhalf jaar voor FC Groningen. Daarvoor kwam hij uit voor RKC Waalwijk. De Belg stond ook onder contract bij PSV, maar speelde voor de Eindhovenaren alleen in het Jong-team. Hij zat in de jeugdopleiding van Anderlecht en Club Brugge.

Cagliari promoveert onder Ranieri

Cagliari werd de winnaar van de play-offs in de Serie B en promoveert naar het hoogste niveau in Italië. In en tegen Bari werd met 1-0 gewonnen en dat was genoeg na de 1-1 in de heenwedstrijd.

Bij Cagliari is Claudio Ranieri de trainer. De 71-jarige Italiaan heeft al een lange loopbaan achter de rug. Recent is hij bekend van het behalen van de Premier League-titel met Leicester City in 2016.