Daar is hij weer! Andre Onana traint mee bij Ajax

Marcel Roes • 16:17, 28-10-2021 / Laatste Update: 00:21, 08-01-2024

Andre Onana gaat vanaf deze donderdag weer trainen bij Ajax. De goalie uit Kameroen hoeft zich niet meer te melden bij Jong Ajax en sluit bij de groep van Erik ten Hag aan. Dat meldt Ajax op zijn website.

De doelman kon vanwege een dopingschorsing niet spelen en trainen bij Ajax. In september mocht hij wel weer trainen, maar de partijen kwamen overeen dat hij bij Jong Ajax warm zou draaien. Waarvoor precies hij warm draaide? Dat moet blijken, maar het is mogelijk dat hij weldra weer onder de lat staat bij Ajax. Zijn schorsing eindigt op 4 november 2021. Naar de club kan het niet waarderen dat-ie, na alle hulp die Ajax hem bood rondom de schorsing, niet heeft bijgetekend.

Overmars

Directeur Marc Overmars zegt: "Voor ons stond vast dat Andre afgelopen zomer een transfer zou maken. Dat is niet gebeurd en dus staat hij nog bij ons onder contract. Mijn standpunt over zijn situatie was helder, maar daarna kwam het nieuws dat Maarten Stekelenburg de rest van het seizoen is uitgeschakeld. Het belang van Ajax staat voorop en zo bezien is het goed dat hij zich weer bij het eerste elftal meldt."

Ten Hag

Trainer Erik ten Hag zegt: "Niemand is blij met de situatie die door de schorsing ontstaan is. Maar we moeten ook niet naïef zijn. Andre is een fantastische keeper die veel voor Ajax heeft betekend en hij is fit. Vanaf begin september mag hij weer bij Ajax trainen en dat doet hij elke dag vol overgave. Voor Ajax is het belangrijk dat wij een brede en goede selectie tot onze beschikking hebben, daarin is plaats voor Andre. Dus vanaf vandaag meldt hij zich weer op het trainingsveld bij de A-selectie."