Daar is-ie weer! Voormalig PSV-toptalent Bakkali keert terug in de Eredivisie
i

Pro Shots

Daar is-ie weer! Voormalig PSV-toptalent Bakkali keert terug in de Eredivisie

Jeroen Rooseboom • 16:21, 03-08-2022 / Laatste Update: 08:44, 08-01-2024

Zakaria Bakkali, dat is vast een naam die ergens nog een belletje doet rinkelen. De voormalig vleugelflitser van PSV, Valencia en Anderlecht heeft in RKC Waalwijk een nieuwe club gevonden.

De Belgisch-Marrokaanse aanvaller tekent een contract tot medio 2024 in Waalwijk. Algemeen directeur Frank van Mosselveld laat op de website van de club weten erg blij te zijn met zijn nieuwe aanwinst. "Het talent van Zakaria staat buiten kijf en het is een belangrijke pijler binnen deze club om hiermee aan de slag te gaan. Wij als RKC Waalwijk bieden hem graag deze kans en hij is erop gebrand om zijn kwaliteiten te laten zien."

Voetbalreiziger

Bakkali debuteerde op 17-jarige leeftijd bij PSV in het Champions League-duel tegen Zulte Waregem. Daarin was hij erg gevaarlijk en hielp hij zijn werkgever aan een 2-0-overwinning. Later kwam hij op een zijspoor terecht in Eindhoven. Via uitstapjes in de Spaanse competitie bij Valencia en Deportivo La Coruña en een verblijf in België bij Anderlecht en Beerschot is hij nu dus teruggekeerd in de Eredivisie.